Polední přestávka II – nejvyšší výhra

Včera kolem mne prolétla informace, že bude mít premiéru revoluční telefon Samsung Galaxy S8. Nelze nevzpomenout událost starou 2 roky, kdy měl premiéru, údajně také revoluční, Samsung Galaxy S6. Ne, není to reklama, ani recenze. Jasně, bude to o běhání…

Chodov 17.4.2015. Mám za sebou včerejší dlouhý běh do práce a dnešní ranní výklus v Lysé. Po obědě se zastavuji v OC Chodov, abych koupil pivo na cestu vlakem z práce domů, neb je třeba rychle doplnit patřičné vitamíny. V drogerii DM ještě pořizuji balík plen pro naši roční dceru. A než se definitivně rozhodnu vrátit zpět do kanceláře, všimnu si běžeckého pásu před prodejnou T-Mobile, na kterém právě běží zlatý olympionik David Svoboda. V jedné ruce 2 lahváče, v druhé balík plen, přistupuji blíže. Za chvíli už vím, že jde o soutěž, kdy z diváků vylosují trojici, která následně poběží 10 minut na páse s maximálním sklonem. Kdo uběhne nejvíce, stane se majitelem nového telefonu. Fešák Svoboda je jen jako reklamní kulisa.

Vylosují mne jako třetího, což je dobré neb si stihnu odskočit do kanceláře. Zde zanechávám piva i pleny a beru si staré běžecké boty, které mám pod stolem pro všechny případy uložené. Od kolegy, navrátivšího z poledního běhání, si půjčuji běžecké trenky, stavem připomínající neopren uložený vlhký v tašce po několik dní. Nevadí, snad dojem vylepším alespoň košilí, kterou mám zrovna na sobě.

Po návratu z kanceláře ještě stihnu shlédnout závěr výkonu prvního soutěžícího. Je to v posilovně vyprofilovaný mladík, který právě utratil za sportovní oblečení více než já za celý rok a své nákupy evidentně zakončil v místním kadeřnictví. Zvládne uběhnout vzdálenost 1.6 km a přijímá vášnivé gratulace od své dívky, která se zjevně těší na nový přístroj.

Druhý z hochů, taktéž v dokonale sladěném běžeckém kompletu, povzbuzován desítkou spolužáků, volí hned po stratu, kromě povinného maximální sklonu, i maximální rychlost. O několik desítek vteřin později však již horlivě mačká šipku snižující otáčky válců pásu. Zcela vyčerpán pak poslední minuty už jen jde, aby se dostal alespoň přes 1 kilometr.

To už na blízkou lavičku odkládám své džíny já. Černé elastické kraťasy v kontrastu s pracovní košilí s límečkem jsou hned terčem vtípků moderátora akce. Začínám pozvolna, abych se trochu zahřál. Jak postupně přidávám, tak moderátor uznale konstatuje, že už jsem patrně někdy běžel. K nelibosti některých diváků končím těsně pod hranící 2 km.

U mobilních telefonů jsou pro mne podstatné 2 parametry. Na prvním místě musí jít s přístrojem telefonovat a hned za tím baterie držící přístroj při životě alespoň týden. Bohužel exklusivní model od Samsungu, který obdržím z rukou slavného moderního pětibojaře, splňuje kritéria jen z poloviny. Proto jej hned druhý den prodám za 16 000 Kč.

Jsou to zkrátka životní paradoxy. Za 15 let běhání jsem se zúčastnil několika stovek závodů po celé republice, ale nejvyšší běžeckou výhru jsem získal během polední přestávky, v obchodním centru, jen pár metrů od své kanceláře…

One thought on “Polední přestávka II – nejvyšší výhra”

  1. To muselo být dokonalé. Úplně vidím toho zdrceného vystajlovaného geláčka, který se těšil, jak dostane mraky lajků na ksichtovníku, kam triumfálně umístí vítězné foto i se svou roštěnkou. A on mu to prekazí nějaký amatér s naprosto nemožným outfitem a botama, ve kterých se přece nedá snad ani chodit 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *